Pár szó a kullancsokról

Feltöltés alatt...

Altatás és tudnivalók

Feltöltés alatt...

Ébred a természet

Tavasszal, ahogy ébred a természet, úgy ébrednek a háziállatainkra veszélyes élősködők, esküdt ellenségeink a kullancsok, de a szintén veszélyt jelentő szúnyogok egyes alfajai is. Egyre többen indulunk nagy sétákra és kirándulásokra, amelyekre a kutyáink is társul szegődnek. A kullancsoknak pedig kedvenc portyázó helye elsősorban a kirándulások helyszínei, az erdők és az aljnövényzetben gazdag tisztások, parkok. Sajnos mára már annyira kiszélesedett az élőhelyük, hogy kertjeinkben, az utcára ki sem járó kutyáinkon is előfordulnak. Szerencsére kaphatóak olyan védőszerek, amelyek tartós védettséget nyújtanak állataink számára.

Veszélyes élelmiszerek

gyre népszerűbb cukorhelyettesítő a xilit, az eredetileg nyírfából kivont cukoralkohol. Alacsony a glikémiás indexe, ezért cukorbetegek, fogyókúrázók és egészséges életmódot folytatók előszeretettel választják. Embereknek a hozzászokási időszakban okozhat esetleg hasmenést, de gyakorlatilag nincs gond vele.
Kutyának és görénynek adni azonban TILOS!

Autóban a kutya, nyaralás

A kutyák java része igazán élvezi, nagy, közös zsákmányszerző túrának fogja föl az autózást. Váltakozó vidék, színek, formák, szagok és időnként ismeretlen kutyák fölbukkanása teszi még vonzóbbá az autóval történő utazást. Ám ahhoz, hogy a kutyás autóút ne váljon kellemetlenné, mindenképpen figyelembe kell venni néhány dolgot, és ajánlatos gondosan előkészülni. Amelyik kutya mindennapjaihoz nem tartozik hozzá az autóban való utazás, azt a nyaralás előtti hetekben fokozatosan kell hozzászoktatni, hogy beugorjon és nyugodtan bent maradjon az autóban. Mindenképpen jobb, ha az esetlegesen fellépő egészségügyi komplikációk is még a megszokott környezetben, a szoktatás ideje alatt jelentkeznek, és van idő megoldásukra. Az autós utazás közben jelentkező hányás megelőzésére az állatorvos tablettát tud adni a kutyának.